Positieve houding

Positieve houding aanleren!

Een positieve houding kun je zelf leren! Onder meer door positieve gedachten en positieve beslissingen kun je zelf een juiste houding krijgen ten aanzien van de wereld waarin je leeft! Iedereen krijgt te maken met gebeurtenissen die niet leuk, erg of vervelend zijn. Zo zit het leven nu in elkaar. Ook krijg je te maken met mensen om je heen die alleen maar negatief zijn en niks leuk vinden. Juist die mensen moet je zo snel mogelijk kwijt zien te raken om te voorkomen dat je wordt meegesleurd in een negatieve spiraal.

Positieve houding is een keuze

Bedenk je altijd dat een positieve houding en een positieve instelling altijd je eigen keuze is. Doordat jij ervoor kiest om positief te zijn kun je een slechte of negatieve situatie altijd omdraaien zodat je er weer op een normale manier mee om kunt gaan. Ook dingen loslaten is belangrijk bij dit proces! Wanneer je iets hebt geprobeerd en het lukt niet of je vindt iets niet leuk en vervelend dan kun je er altijd voor kiezen om het van je af te zetten. Lees meer over positief denken.

Dingen loslaten voor een positieve houding

Wanneer je echt van iemand houdt dan weet je dat van binnenuit! Je hoeft niet afhankelijk te zijn van iemand anders die je probeert te beïnvloeden. Kies voor de liefde en krijg een positieve houding en trek je vooral niks aan van de wereld om je heen. Wanneer iemand anders vindt dat jij je best niet doet of niet genoeg inzet toont dan is dat zeker niet jouw probleem. Kies voor jezelf en wees trots op wat je kunt en wat je bereikt hebt. En je moet in ieder geval niet bang zijn voor wat een ander van je denkt. Want daar kom je in zijn geheel helemaal niet verder mee.

Vergelijk jezelf niet met een ander

Iedereen trapt wel is in de val om zichzelf met iemand anders te vergelijken. Wat je dan doet is niks anders als je complete ik inclusief je gedachten en je angsten te vergelijken met slechts alleen de buitenkant van iemand anders. Geloof het of niet: dat ga je nooit winnen. Simpelweg omdat je niet kunt weten hoe die ander zich voelt en wat die heeft moeten doorstaan om te komen waar hij of zij nu is. Wees ook niet ban om ergens voor te gaan. Wanneer je niks probeert veranderd er ook niks. Spijt hebben kun je beter van een gewaagde kans dan van iets wat je niet hebt durven doen toch?