Positieve gedachten

Zou jij ook graag willen dat mensen elkaar vriendelijk begroeten? Dat oudere mensen niet meer bang hoeven te zijn op straat? En dat iemand die van zijn fiets valt overeind geholpen wordt? Dan ben jij niet de enige met deze positieve gedachten, want wereldwijd zijn er miljoenen mensen die dit graag willen. Het zal je positieve energie geven. Het is tijd voor een einde aan de onverschilligheid.

Het is tijd dat de muren tussen mensen worden afgebroken, het is tijd om positief met elkaar om te gaan. Deze positieve gedachten of energie kunnen wij als voorbeeld aan elkaar doorgeven. En als zo veel mensen dit willen, dan kan het ook. Het begin van de oplossing ligt bij jezelf. Weg met de negatieve gedachten. Het is tijd voor positief denken. Glimlach naar vreemden. Maak een praatje wees niet bang. Het is gemakkelijk en het werkt meteen. Het zal positieve energie geven.

Positieve energie kun je bij jezelf vinden. Kijk binnen in je. In je binnenste is een bron die nooit verdroogt, als je maar weet te putten. Positieve energie halen uit een bucket-list is een manier om positief te gaan denken. Immers je neemt stappen naar iets waar je altijd hoop op hebt gehad om nog te gaan doen. Op zo’n lijst staan vaak dingen als een wereldreis maken, parachute springen, op bedevaart gaan of een boek schrijven. Maar het blijkt dat als het einde nadert andere zaken er toe doen.

Positieve energie

De essentie van een fijn positief leven is blijkbaar samen te vatten in vijf punten en het positieve is dat je er gelijk mee kunt beginnen.

  • De moed opbrengen om trouw te blijven aan jezelf i.p.v. krampachtig het anderen naar de zin te maken.
  • Rust nemen en niet te hard werken
  • Je gevoelens uiten en niet opkroppen om negatieve gedachten te voorkomen.
  • Je vriendschapsrelaties koesteren en dierbaren laten merken dat je om hen geeft.
  • Gelukkig zijn en erkennen dat dit een keuze is

Als jij zelf in staat bent om negatieve gedachten om te buigen, dan is dat heel knap en mag je zeker trots op jezelf zijn. Kun je dit niet, dan is een beetje ondersteuning van je dierbaren zeker geen reden om je voor te generen. Nee maak je niet ongerust, hulp heeft iedereen nodig in zijn leven. Soms is een beetje gas terugnemen al een hele goede stap in de goede richting. Overal maar ja op zeggen is geen optie. Zorg voor jezelf! Denk aan jezelf! Egoïstisch zal het klinken dat je eerst aan jezelf denkt en dan aan anderen, maar toch is dit in de meeste gevallen een goede keus.

De kracht van positief denken is dat je hier positieve energie van krijgt en je je hier heel goed bij voelt. Veel helderder in het hoofd, je kunt veel beter denken en dingen begrijpen en relativeren. Relativeren houdt in dat dingen betrekkelijk zijn. Dat je dingen kunt afzwakken. Iedereen heeft sterke en minder sterke punten. Jij kan iemand helpen om jouw sterke punten over te brengen op diegene. Ontvang daarom ook weer feedback van een ander.