Negatieve gedachten ombuigen

NEGATIEVE GEDACHTEN OMBUIGEN NAAR POSITIEVE GEDACHTEN

Je bent zeker niet de enige in deze wereld die zich laat meeslepen in negatieve gedachten en gevoelens. Negatieve gedachten ombuigen naar positieve gedachten is daarom helemaal geen loze kreet. Hoe je jezelf kunt bevrijden uit deze negatieve gedachten is een koud kunstje.  Een negatief gevoel omzetten dat is niet eenvoudig, wanneer je niet weet waar je moet beginnen!

 

NEGATIEVE GEDACHTEN OMBUIGEN OP JE EIGEN MANIER

Hoe jij denkt bepaald voor het belangrijkste gedeelte je eigen gevoel van positiviteit of negativiteit. Gevoelens komen namelijk uit onze eigen gedachten. We denken iets en daar krijgen we automatisch een gevoel bij. Wanneer je dan ook slecht of negatief over iets denkt, dan stel je je eigen geest in staat om angsten te ontwikkelen. Ga je vervolgens ergens positief over denken dan merk je meteen dat je jezelf een stuk beter gaat voelen. Het is echter niet zo makkelijk om je gedachten om te draaien. Helemaal niet zomaar in een piep en een zucht. We gaan het alleen wel doen, zet die knop om en benader alles wat er gebeurt met een glimlach. Probeer er een positieve wending aan te geven. Je kan bijvoorbeeld een cursus zelfvertrouwen volgen.

 

JE NEGATIEVE GEDACHTEN OMBUIGEN

Negatief denken is makkelijker dan positief denken. Het is een automatisme dat langzaam maar zeker in ons is geslopen. Het leven wordt nu eenmaal gekenmerkt door dingen die niet lukken of heel moeilijk zijn en doordat we deze negatief benaderen voelt dit alsof we ons in bescherming nemen. Hierdoor wordt het voor ons eigen gevoel een stuk eenvoudiger terwijl het niet meer is dan de weg met de minste weerstand te kiezen. Het is echter ook een automatisme dat je jezelf stap voor stap kunt gaan afleren. Hierdoor ga je je beter voelen en haal je meer geluk uit de dagelijkse gebeurtenissen.

 

POSITIEF DENKEN IN PLAATS VAN NEGATIEF DOEMDENKEN

Positief denken is lastig! Het is een term die is bedacht om al je problemen het hoofd te kunnen bieden. Door je gedachten zelf in de juiste richting te begeleiden ben je in staat om al je problemen met rechte schouders het hoofd te kunnen bieden. Negatieve denkers zullen je waarschijnlijk uitlachen, maar zij zijn niets meer dan jaloers op jouw zelfverzekerdheid en zelfvertrouwen.

Door positief te denken wordt je niet alleen gelukkiger maar wordt je ook socialer in de omgang en een stuk vrolijker voor de mensen om je heen. Je bent in staat om te genieten van de dingen die gebeuren en je wordt je sneller bewust van alles wat je wel hebt in plaats van dat je continu naar een ander kijkt die het in jouw ogen veel beter heeft dan jij.

 

EEN PAAR TIPS OM NEGATIEVE GEDACHTEN OM TE BUIGEN!

Probeer assertief te reageren op alle gebeurtenissen en probeer te herkennen wanneer je in een negatieve spiraal terecht dreigt te komen en onderneem direct positieve actie. Probeer alles wat er gebeurt te relativeren en de positieve kant ervan te ontdekken. Krijg in ieder geval geen medelijden met jezelf! Negatieve gedachten omzetten voordat je gaat slapen kun je jezelf aanleren om de dag nog eens door te nemen en al het positieve in jezelf op te nemen! Zo ga je opgewekt slapen en zal je nachtrust heerlijk zijn. Daarnaast heeft elke negatieve gebeurtenis een positieve kant of uitwerking, zoek die daarom dan hou je alles wat makkelijker onder controle!