Je zelfbeeld veranderen

Je zelfbeeld veranderen begint met het inzien of je dit überhaupt wel wil! Als je respect voor jezelf hebt, ben je al een stap in de goede richting. Jij bent in staat om grenzen te stellen en je bent niet afhankelijk van anderen. In veel gevallen vind je je zelf onbelangrijk en cijfer je jezelf weg. Waarom doe je dat eigenlijk?

Mensen met een laag zelfbeeld hebben de neiging hebben om zichzelf weg te cijferen. Ze doen niets goed, tenminste zo denken ze dan.
Zij praten mee met anderen en durven niet hun eigen mening op tafel te leggen, uit angst voor afwijzing zich niet realiserende dat dit juist het tegenovergestelde van respect oplevert.

KOM VOOR JEZELF OP

Je zelfbeeld veranderen of verbeteren doe je door voor jezelf op te komen en jezelf te respecteren en waarderen.
Je zult zien dat mensen niet meer met je willen omgaan en dit is maar goed ook want er zullen mensen voor in de plaats komen die veel beter bij jou passen. Mensen met een positief en sterk
zelfbeeld krijgen ook wel te maken met kritiek op hun persoon alleen gaan zij er anders mee om. Zij staan sterker in hun schoenen vanwege hun positieve zelfbeeld en hebben positiviteit hoog in het vaandel.

Positiviteit  in het vaandel
Als jij je zelfbeeld veranderd en jezelf waardeert heb je de waardering van anderen minder nodig al is het altijd prettig omdat te krijgen.
Door middel van een lijstje met persoonlijke verbeterpunten, wat jezelf kunt maken, kun je bovenstaande gaan oefenen om je zelfbeeld te verbeteren.

Zet er in wat je voor jezelf niet meer wilt doen en niet meer gaat accepteren van anderen en ga ze stuk voor stuk oefenen. Als je dit blijft volhouden zal je gaandeweg bemerken dat je zelfbeeld gaat verbeteren. Je zal merken dat dit je zelfvertrouwen zal vergroten. Positief zijn geeft je een goed gevoel en zal jou daar goed bij helpen.