Hoe kan ik positief denken?

5 tips om positief te gaan denken!

1. Vergroot je energie en vermijd energieslurpers!

Van alles wat je doet kun je instinctief aanvoelen wat het met jou doet… of het geeft je een energieboost of het slurpt je energie op! Natuurlijk zijn er dingen in het leven die erbij horen zoals werken, maar je merkt aan alles precies wat je goed doet en wat je belemmert. Aan de ene kant kan je door bijvoorbeeld de dagelijkse routine energie krijgen, maar soms kan het je ook helemaal uitputten. Geluk is een keuze en jij bepaald die keuze zelf. Doe de dingen waar jij energie van krijgt vaker en geniet ervan.

2. Denk en doe flexibel

Wanneer het niet loopt zoals je wilt is het verstandig om je verwachtingen of doelen bij te stellen. Zo blijf je niet hangen in gevoelens van frustratie en teleurstelling maar ben je in staat om om te kunnen schakelen. Leer  jezelf aan om flexibel en realistisch te gaan denken. Het leven is als een boek, dat jij zelf schrijft. Wanneer het even tegenzit dan kun je zelf een ander hoofdstuk schrijven. Dat is nu het mooie van het hele verhaal, jij kunt alles in perspectief zetten en ervoor zorgen dat je door tegenslag alleen maar sterker wordt.

3. Wordt relaxed wakker

Meestal worden we wakker en beginnen we meteen. Denken aan wat we allemaal moeten en wat voor ellende er op ons werk staat te wachten. We beginnen dus meteen gestrest aan de de nieuwe dag en dat kost gigaveel energie. Energie die je veel beter kunt gebruiken, geloof mij maar. Ook je lichaam reageert op deze negatieve gedachten omdat je gehaast uit bed springt. Snel gaat douchen en je ontbijt naar binnen duwt. Neem je vanaf nu voor om rustig wakker te worden (desnoods een uurtje eerder) en overal de tijd voor te nemen. Geef jezelf de ruimte en vrijheid die je in de ochtend nodig hebt en geniet van alles met aandacht en liefde.

4. Maak ruimte in je hoofd

Wordt jezelf bewust van wat je jezelf allemaal oplegt door te denken in termen als: ik moet nog, shit, dat is belangrijk, mijn werk moet klaar zijn. Ik mag daar niet heen. Kies in plaats van deze woorden voor: “ik kies ervoor” of “ik geef mezelf” en doe dit vooral uit liefde voor je eigen ik. Zorg ervoor dat je je leven in balans hebt, wat betreft werk en thuis. Zo kan je genieten van alle dingen die gebeuren en zit je stukken beter in je vel dan wanneer je alles maar moet, moet, moet. Zo blijft je werk leuk en voel je je lekker in je vel. Je kunt niet altijd op de top van je kunnen presteren.

5. Leer nee te zeggen wanneer je dat wilt

Zeg nee tegen dingen waar je jezelf niet goed bij voelt en beloof niks wat je niet waar kunt maken. Wees ook niet bang om op tijd aan de bel te trekken wanneer het je boven het hoofd groeit. Zo neem je jezelf in bescherming en leer je om je eigen grenzen aan te geven richting anderen Zo weten ze precies wat ze aan je hebben en weten ze ook dat er niet met jou te sollen valt. Belangrijkste voordeel: Jij voelt je prettig! En daar draait het allemaal om in het leven toch?

Positief denken in 5 stappen

Leer jezelf aan om positief te gaan denken en dit kun je bereiken door de informatie op onze website in de dagelijkse praktijk toe te gaan passen. Pluk de dag of Carpe Diem is ons sleutelwoord geworden nu we in staat zijn om positief tegen alles aan te kijken. We maken ons niet meer druk om tegenslagen en pakken ze simpelweg aan!