De kracht van positief denken

Een beroemde schrijver, Norman Vincent Peale, heeft veel boeken geschreven waaronder “De kracht van positief denken”. Hij laat jou verschillende manieren zien en zelf ontdekken om positief te denken. The Power of Positive Thinking moet je zéker gelezen hebben. Uit recensies blijkt, dat ook als je niet gelovig bent, hier veel uit haalt. Er staan goede tips in die je heel goed op weg kunnen helpen om positiever te denken. Iemand die zijn dieptepunt beleefde in 1990 is Donald Trump. Hij had miljarden schuld en men verwachtte dat hij hier niet meer uit zou komen. Door het boek van Norman Vincent Peale te lezen is hem dit toch gelukt. Een citaat van Trump: “Wat hielp is dat ik weigerde om toe te geven aan de negatieve omstandigheden en ik nooit het geloof in mezelf ben verloren. Vasthoudendheid is een onderdeel van mijn persoonlijkheid en ik ben niet zo snel ontmoedigd”. Door de kracht van positief denken is hij toch ver gekomen in zijn leven.

 

Positief denken oefening

Er zijn een tal van oefeningen te bedenken om je goed te voelen en te ontspannen. Meditatie bijvoorbeeld kan een goede invloed hebben op je geest. Vele gedachten spoken overdags door je hoofd, die een fysiek kwalijk effect op je lichaam hebben. Dit bevorderd de gezondheid niet en levert vaak negatieve gedachten op. Door ontspanningsoefeningen te doen, leer je hoe je hier mee om moet gaan. Dit kun je dan in de praktijk gebruiken om een negatieve denkwijze om te zetten naar een positieve. Toch een simpele, maar effectieve manier om dit te realiseren.

 

Tips voor positief denken

Ik zal een paar tips uit het boek lichten.

Slaap genoeg

Eet gezond

Kom je angsten onder ogen

Luister naar anderen

Wees assertief (zelfverzekerd)

Zoek een positieve vriendenkring

Zo zijn er nog veel meer tips voor positief denken.

 

Geheim van positief denken

Het geheim van positief denken kun je natuurlijk niet zo bepalen. Ieder mens reageert weer anders op veranderingen. Wanneer voel jij je oké? Ben je al gauw tevreden of juist niet. Het hangt helemaal van jou af hoe je met dingen omgaat en met anderen. Misschien kunnen anderen je helpen en mogelijkheden bieden om vooral positief te denken. Waarom zou je het wiel elke keer willen uit vinden. Internet is dé beste handreiking. Het geheim van positief denken vind je hier in allerlei vormen van oplossingen. Een uitweg is er te allen tijde. Luister naar anderen en zie hoe zij weer optimistisch door het leven stappen.