Cursus zelfvertrouwen

Een cursus zelfvertrouwen kun je online volgen. Afhankelijk hoe jij in elkaar steekt en met je negatieve gedachtes omgaat, kun je korte of lange cursussen volgen. Ieder mens zit anders in elkaar. Dit is dus mede bepalend voor jouw cursus zelfvertrouwen. Wat flauwekul of onzin voor jou lijkt, kan voor een ander weer een uitkomst zijn. Ieder mens is uniek. Als jij goed kunt relativeren, zou je dit aan de hand van internet informatie oplossen. Aan een online cursus zelfvertrouwen kun je op elk gewenst moment van de dag beginnen. Start wanneer jij er klaar voor bent. Verstandig is een vrije ochtend, of middag hiervoor uit te kiezen.

 

Positief denken boek

Zoals ik al eerder vermelde schreef Norman Vincent Peale “De kracht van positief denken”. Dit boek is een inspirerende gids om jouw dagelijkse problemen op te lossen. Maak hier dus gebruik van. Filter wat jij denkt te kunnen hanteren en te kunnen gebruiken in jouw dagelijkse leven. Ook negatieve verhalen van anderen, zijn een geweldige inspiratie om te converteren naar positief denken. Als je hier een voldaan gevoel bij krijgt, kun je dit boek kopen. Voordat je dit doet kun je eerst een inhoudsopgave en voorwoord bekijken.

 

Positieve levenshouding

Een positieve levenshouding zal meer succes en voldoening geven aan uw leven. Tevens zal optimisme ook voor uw gezondheid beter zijn. Probeer met behulp van een “positief denken oefening” steeds een stapje vooruit te komen. Met vallen en op staan zal dit natuurlijk in het begin gaan, maar u zult merken dat dit u dit steeds makkelijker af zal gaan. Een handige tip die ik tegen kwam, op internet, is dat je dezelfde situaties op moet schrijven. Hierna noteer je hoe je hier op reageerde en of dit positieve of negatieve consequenties opleverde. Je kunt dan eventueel je reactie hier op aanpassen. Een cursus zelfvertrouwen is hierbij een optie.

 

Oefening positief denken

Al eerder beschreven we een goede manier om positief te denken door middel van een “oefening positief denken” te volgen. Ik wil u er op wijzen dat dit natuurlijk geen garanties geeft. Uit verschillende oefeningen zal blijken welke voor u meest geschikte zal zijn. Volg deze cursus(sen) gewoon eerst thuis alvorens gelijk hulp van derden in te schakelen. Op internet staan genoeg hulpmiddelen om van u een positiever mens te maken. Ook zijn er genoeg blogs te vinden over het krijgen van meer zelfvertrouwen en een goed gevoel van eigenwaarde! Het is belangrijk dat u zich niet van de wijs laat brengen door negatieve gebeurtenissen die u overkomen! Probeer deze gebeurtenissen die op het eerste gezicht negatief lijken door omdenken te veranderen in een bron van inspiratie.

 

Omgaan met negatieve gedachtes

Hoe ga ik om met negatieve gedachtes? Door elke keer door te denken over eenzelfde gebeurtenis, zal de situatie alleen maar verslechteren. Probeer aan iets positiefs te denken en dit zolang mogelijk vast te houden. Schrijf dus al uw optimistische punten op en gebruik deze als er zich een kwalijke gelegenheid voor doet. Dit is alvast 1 oefening die u in de praktijk kunt gebruiken.

 

Cursus assertiviteit online

Assertiviteit, zelfverzekerheid en zelfvertrouwen kunnen niet zonder elkaar!

Vindt jij dat je al assertief genoeg bent? En wat houdt assertiviteit dan precies volgens jouw in? Is jouw werkgever die een berg werk op je bureau legt op de dag voordat je op vakantie gaat assertief of ben jij assertief wanneer jij tegen diezelfde baas zegt dat het werk wel gedaan wordt wanneer je terugkomt van vakantie! Zo zie je maar dat assertiviteit vanuit 2 verschillende perspectieven bekeken kan worden.

 

cursus assertiviteit online

Het is niet altijd makkelijk om assertief gedrag te herkennen of te identificeren  en laat staan om het zelf perfect onder de knie te krijgen! Dat komt voornamelijk omdat er tussen assertiviteit en agressie een hele dunne scheidslijn zit die gemakkelijk overtreden kan worden! Wanneer je beide vormen van gedrag van elkaar wilt onderscheiden kun je voor de eenvoud deze regels gebruiken:

Agressief gedrag is gebaseerd op winnen, winnen en nog ens winnen

In dat geval doe je alles wat voor jezelf het beste uitkomt zonder rekening te houden met de rechten, gevoelens of wensen van anderen. Wanneer je agressief bent neem je wat je wilt zonder er om te vragen of er netjes op te wachten. Agressief gedrag kenmerkt zich door het enkel en alleen aan j eigen belang denken! Typische karaktertrekken zijn het moedwillig beschadigen van andere mensen, voordringen en genieten van een onder zijn pech…

Assertief gedrag is gebaseerd op balans

Assertiviteit kenmerkt zich door de wil om iets gedaan te krijgen wat je wit terwijl je wel rekening houdt met de rechten, gevoelens of wensen van anderen. Wanneer je assertief bent durf je te vragen wat je wilt zonder dat het zeker is dat je krijgt wat je wilt. Je hebt er echter wel duidelijk om gevraagd en je standpunten kenbaar gemaakt.

 

Dus die werkgever in bovenstaand verhaal was inderdaad agressief! Hij had werk dat snel gedaan moest worden maar door het bij zijn werknemer op het bureau te gooien op zo’n ongelukkig tijdstip (net voor de vakantie) liet hij duidelijk zien dat hij geen rekening hield met de gevoelens en wensen van zijn werknemer. De werknemer daarentegen liet assertief gedrag zien! Door de werkgever te informeren dat het werk pas gedaan zou worden na de vakantie! De werknemer stond op zijn rechten terwijl hij wel rekening hield met de wens van de werkgever dat het werk gedaan moest worden. Alleen net even anders en met een serieuze ondertoon! En dat kan jij uiteindelijk ook bereiken als je dat wilt!

 

Assertiviteit en assertief worden is niet makkelijk!

Assertiviteit is niet makkelijk maar het is een kwaliteit die je kunt leren! Het ontwikkelen van assertiviteit begint met een duidelijke visie over wie je bent en waar je voor staat. Wanneer je dat hebt beschik je over een groot zelfvertrouwen! Assertiviteit en zelfvertrouwen kunnen namelijk niet zonder elkaar! Door ze te combineren kun je beter gebruik maken van kansen die jouw leven positief kunnen beïnvloeden in relaties, werk of eigenlijk in je hele leven!

cursus assertiviteit online

Over het algemeen zijn assertieve mensen ook mensen die veel zelfvertrouwen hebben

  1. Je bent in staat om nee te zeggen!
  2. In staat om te vragen wat je wilt!
  3. Om op de juiste manier duidelijk je gedachten en gevoelens te uiten!
  4. Je bent in staat om een gesprek of discussie te beginnen, voort te zetten of te beëindigen!

Wanneer jij jezelf assertief gedraagt handel je eerlijk en met empathie! De kwaliteiten die je gebruikt komen voort uit je zelfvertrouwen en niet uit agressiviteit of intimidatie. Door anderen op die manier te benaderen krijg je hetzelfde respect terug! De mensen in je omgeving zullen je waarderen en met je samen willen werken! Zo zie je dat het op de juiste manier uiten van gevoelens veel meer gaat opleveren dan het dwingen van andere mensen.