Cursus assertiviteit

Een cursus assertiviteit zou je kunnen helpen om positiever in het leven te staan. Zelfvertrouwen is een belangrijk begrip in de psychologie. Het verteld veel over iemands functioneren. Met minder zelfvertrouwen heb je doorgaans moeite jezelf binnen groepen mensen te presenteren. Wat is een optimaal zelfvertrouwen? Dat is je vaardigheid kennen. Dit is wat je goed kunt. Dit is hoe je over jezelf denkt. Als die gedachten positief zijn heb je een positief zelfbeeld. Pas als je deze twee onderdelen op een goed niveau hebt, kun je spreken van een optimaal zelfvertrouwen.

 

ZELFVERZEKERDHEID

Zelfverzekerdheid refereert aan ons idee van zelf waarde, inschatting van onszelf en hoe leuk we ons zelf vinden. In onze moderne westerse cultuur is zelfverzekerdheid en zelf waarde vaak gebaseerd op hoe anders we zijn dan anderen, hoe zeer we eruit springen qua potentie of hoe speciaal we zijn. Het is niet oké om gemiddeld te zijn om ons goed en zelfverzekerd over onszelf te voelen.

Als je aan je zelfvertrouwen wil werken, dit wil vergroten dan zijn hier diverse trainingen en/of cursussen voor. De cursus assertiviteit is daar een goed voorbeeld van. Deze vergoot uw zelfvertrouwen zodat u uw problemen niet langer uit de weg hoeft te gaan.

 

Persoonlijke kwaliteiten

Ook zouden persoonlijke kwaliteiten en talenten hierdoor meer tot hun recht komen. Of bijvoorbeeld uw invloed en resultaat op de werkvloer wordt aanzienlijk vergroot. Kortom de alledaagse belemmeringen die u normaal als onzeker mens in het leven ervaarde behoren na een zelfvertrouwen cursus tot de verleden tijd. Ook kinderen kunnen last hebben van weinig zelfvertrouwen. Om dit te vergroten zijn er de zogeheten weerbaarheidstrainingen. Het bijzondere aan deze trainingen is dat de kinderen een hoop plezier hebben en tegelijk waardevolle dingen leren.

Door uit te gaan van de kwaliteiten van een kind en dit uit te bouwen wordt ’t zelfvertrouwen vergroot en kan uw kind weerbaarder worden. Oefeningen binnen deze zelfverzekerdheidstrainingen zijn gericht op ervaringen en op doen, bewustwording ontwikkeling vanuit je innerlijke ik en daardoor ontstaat een positief zelfbeeld. Hierdoor komt een proces op gang dat uw kind hand vaten meegeeft voor de rest van zijn of haar leven.

 

Cursus zelfvertrouwen online

Mocht het je niet aanlokken om buitenshuis aan je zelfvertrouwen te werken dan zijn er ook andere opties. Bijvoorbeeld een cursus zelfvertrouwen online te gaan volgen. Ook zijn er diverse boeken verkrijgbaar. Een aantal titels zijn “Zo krijg je meer zelfvertrouwen en Sociaal zelfvertrouwen”. Op deze manier hoef je niet de deur uit en kan je d.m.v. deze boeken proberen je zelfverzekerdheid te vergroten. Kortom genoeg mogelijkheden en tijd om aan de slag te gaan, want je kunt je behoorlijk neerslachtig voelen wanneer je een laag zelfbeeld hebt.

Stress

De stress die je ervaart omdat je te perfectionistisch bent is ook erg ongezond. Ook faalangst heeft hier veel mee te maken En tot slot kan het voorkomen dat je onder presteert , omdat je onvoldoende op je eigen capaciteiten durft te vertrouwen. Zelfvertrouwen coaching kan deze problematiek verhelpen waardoor je veel zekerder en gelukkiger in het leven komt te staan en de kans op slagen van je doelen zullen hierdoor vergroot worden. Schaam u niet en probeer een cursus zelfvertrouwen online te volgen. Dit kan u op uw gemak tenslotte thuis doen.