Zelfbeeld verbeteren

Je zelfbeeld verbeteren begint met waardering en respect voor jezelf te hebben, zodat je in staat bent om grenzen te gaan stellen en onafhankelijk zult zijn van de mening van anderen.

 

Het is een raar gegeven maar wel waar dat mensen die respect van anderen nodig hebben dit niet krijgen en zij die het niet nodig hebben dit wel krijgen. Hoe kan dit?

Het is doorgaans zo dat mensen met een laag zelfbeeld de neiging hebben om zichzelf weg te cijferen.

Zij praten mee met anderen en durven niet hun eigen mening op tafel te gooien uit angst voor afwijzing zich niet beseffend dat dit juist het tegenovergestelde van respect oplevert. 

Je zelfbeeld verbeteren doe je door voor jezelf op te komen en jezelf te respecteren en waarderen.

Je zult zien dat er mensen niet meer met je willen omgaan. Dit is maar goed ook want er zullen mensen voor in de plaats komen, die veel beter bij jou passen. Mensen met een positief en sterk

zelfbeeld krijgen ook wel te maken met kritiek op hun persoon alleen gaan zij er anders mee om. Staan sterker in hun schoenen vanwege hun positieve zelfbeeld.

Als jij je zelfbeeld verbeterd en jezelf waardeert heb je de waardering van anderen minder nodig al is het altijd prettig ontvangen natuurlijk.

 

Door middel van een lijstje met persoonlijke verbeterpunten, wat jezelf kunt maken, kun je bovenstaande gaan oefenen om je zelfbeeld te verbeteren.

Zet er in wat je voor jezelf niet meer wilt doen en niet meer gaat accepteren van anderen en ga ze stuk voor stuk oefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *